Ik ben een organisatie

 SamenDoorSamen werkt samen met verschillende organisaties die een steentje willen bijdragen aan de participatie en integratie van statushouders. Deze partijen ondersteunen bijvoorbeeld door deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten, door hun organisatie open te stellen voor bedrijfsbezoeken of door het bieden van betaalde of onbetaalde functies. Wilt u ook een bijdrage leveren? Dat kan!

``“Wij zijn ontzettend positief over de inzet van M. Hij werkt hard, is heel leergierig en dankbaar voor deze baan. Dat beetje extra begeleiding dat wij bieden om hem bekend te laten raken met het werk en het bedrijf is het meer dan waard.``

- Hotel New York

Het doel van onze deelnemers is dat zij volwaardig mee kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Een van de meest voorkomende wensen die wij horen, is dat zij graag aan het werk willen of willen studeren. Voor de deelnemers die hier begeleiding bij nodig hebben, bieden wij het traject ‘Samen actief in Rotterdam’ aan. Nadat zij dit traject hebben doorlopen, zijn ze arbeidsfit. Om deze mensen vervolgens te kunnen helpen bij het vinden van een baan, zijn wij op zoek naar organisaties die mogelijkheden bieden voor onze deelnemers om daadwerkelijk aan de slag te kunnen. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van stages of leerwerkplekken, of door het aansluiten bij en/of (mede)organiseren van netwerkbijeenkomsten.

Op zoek naar goede arbeidskrachten?

Op het moment dat onze deelnemers het traject ‘Samen actief in Rotterdam’ hebben doorlopen, zijn zij arbeidsfit. Tijdens het traject hebben zij verschillende workshops en cursussen gevolgd om zich de vaardigheden eigen te maken die nodig zijn om aan de slag te kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop ‘cv maken en solliciteren’ of een meer specifieke cursus gericht op het behalen van een VCA of voor het omgaan met relevante computerprogramma’s. Na afloop van het traject worden de deelnemers begeleid door een job- of studiecoach. Samen met deze coach gaat de deelnemer op zoek naar een stage, traineeship, leerwerkplek of een betaalde baan.
Heb je binnen jouw organisatie ruimte voor gemotiveerde en enthousiaste arbeidskrachten? Neem dan contact met ons op.

Netwerkbijeenkomsten

Onze deelnemers willen graag het werkveld leren kennen en hun professionele netwerk uitbreiden. Om hen hierbij te helpen organiseren wij netwerkbijeenkomsten. Tijdens een netwerkbijeenkomst richten we ons op één specifieke branche per keer, waar wij vervolgens bijbehorende organisaties voor uitnodigen. Hier kunnen statushouders in gesprek met potentiële werkgevers uit het veld om een goed beeld te krijgen van hun mogelijkheden. Vind je het interessant om hierbij aan te sluiten of organiseer je zelf een netwerkbijeenkomsten die interessant is voor onze deelnemers? Neem dan contact met ons op.

Evenementen

SamenDoorSamen organiseert regelmatig evenementen die gericht zijn op ontmoeting, verbinding, ontspanning en het vergroten van het netwerk van de deelnemers. Wil je hier graag een keer bij zijn of organiseer je zelf een evenement waar onze deelnemers bij aan kunnen sluiten? Neem dan contact met ons op.

Interesse om samen te werken?

Daphne Hebing