Ik ben nieuw in Rotterdam

Het team van SamenDoorSamen vindt het belangrijk dat jij je thuis voelt in Rotterdam. Wij helpen jou om een plan te maken voor je toekomst hier. We ondersteunen je bijvoorbeeld bij het leren van de Nederlandse taal, bij het vergroten van je sociale netwerk of bij het vinden van werk of een studie.

``Voordat ik met SamenDoorSamen begon, was ik een beetje teleurgesteld. Ik had geen plan voor mijn toekomst, maar later was ik blij want ik heb veel dingen door SamenDoorSamen geleerd. Ik heb nu een goed toekomstplan en een prachtig CV.``

- Deelnemer S.

Als jij je aanmeldt voor ons programma nodigen we je uit bij ons op kantoor voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek vertellen we je alles over SamenDoorSamen en horen we graag waar jij hulp bij nodig hebt. We bekijken samen welke stappen jij het best kan ondernemen om jouw doelen te bereiken. Vervolgens kun je deelnemen aan de volgende trajecten:

Samen actief in Rotterdam

In dit traject koppelen we je aan een maatje die elke week met jou afspreekt. Jouw maatje helpt je bijvoorbeeld met het oefenen van de Nederlandse taal, met je administratie en het leren kennen van jouw buurt en de stad.
Daarnaast kun je ook deelnemen aan verschillende cursussen, en activiteiten zoals Nederlandse taalles, computerles of een schrijfcursus.

Samen aan de slag in Rotterdam

Als je al taalniveau A2 of hoger hebt en je wilt graag werken of studeren, kun je meedoen aan dit traject. Je begint met onze toekomsttraining, waarin je een toekomstplan maakt. Samen bespreken we wat jij in je thuisland hebt gedaan, wat je in Nederland zou willen doen en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Na de training heb jij een goed beeld bij wat je wilt en wat je daar nog voor nodig hebt.
Daarna gaan we samen met jou aan de slag met jouw toekomstplan. Je kan meedoen aan verschillende workshops op het gebied van werk, zoals een workshop waarin je een motivatiebrief leert schrijven of je CV leert maken. Of je volgt via ons een meer vakspecifieke training, waarbij je bijvoorbeeld een heftruck certificaat kunt behalen of leert programmeren.
Daarnaast koppelen we je aan een coach die jou zal helpen. Deze coach kan jou goed vertellen welke stappen je het beste kan ondernemen om jouw doel te bereiken. Ook kunnen we je helpen bij het opbouwen van een netwerk. We brengen je in contact met bedrijven en organisaties of we koppelen je aan een job- of studiecoach met kennis van jouw vakgebied of een statushouder die al aan het studeren of werken is in die branche.

Evenementen

Naast de twee trajecten die we bieden, organiseren wij ook evenementen in de stad, waarbij je van harte welkom bent! Zo kun je andere mensen uit Rotterdam ontmoeten en leer je de stad beter kennen.

Wil je weten welke evenementen we organiseren? Neem dan contact met ons op.