Vacature: ‘Betrokken jobhunter & projectcoördinator voor ons team Toekomst & Arbeidsparticipatie’ – Stichting Mano (32 uur)

Jun 11, 2021

Ben jij een jobhunter met aantoonbare ervaring? Wil jij je elke werkdag vol inzetten voor gemotiveerde nieuwe Rotterdammers, hen samen met ons team klaarstomen voor de toekomst en voor hen op zoek gaan naar betaald, stage of vrijwilligerswerk? Werk je zowel goed zelfstandig als binnen een team, ben je ‘hands on’ en vind je het leuk om diverse activiteiten te coördineren? Lees dan vooral verder.

Per direct bieden wij een vacature aan voor een betrokken jobhunter en projectcoördinator met ervaring en netwerk die ons team Toekomst en Arbeidsparticipatie komt versterken!

Over Stichting Mano

Ieder mens heeft het recht om zich te ontwikkelen en om op actieve wijze deel uit te maken van de maatschappij. Met haar projecten geeft Mano kwetsbare groepen in de samenleving een steuntje in de rug, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen en zo optimaal mogelijk kunnen participeren. Statushouders, laaggeletterden, kinderen en jongeren en nog vele anderen ondersteunen wij in Rotterdam om de stap te zetten van kwetsbaar naar daadkrachtig.

Het hart van onze organisatie bestaat uit een professionele staf van ongeveer 25 personen en ruim 500 vrijwilligers. We werken daarbij intensief samen met tientallen specialistische vakkrachten en partnerorganisaties in de stad.

Programma- en functieomschrijving

Stichting Mano begeleidt en ondersteunt een diverse doelgroep Rotterdammers op het gebied van integratie en participatie. Ons aanbod bestaat onder andere uit cursussen en trainingen gericht op taal en digitale vaardigheden, maatjestrajecten, arbeidsparticipatie, veerkracht en empowerment. Hiermee worden deelnemers handvatten aangereikt om op actieve wijze deel uit te kunnen maken van de stad.

De jobhunter en projectcoördinator maakt onderdeel uit van het team Toekomst, Arbeidsparticipatie en Pilots binnen ons integrale programma SamenDoorSamen. Je werkt nauw samen met de senior arbeidsparticipatie met wie je een gelijkwaardig duo vormt. Daarnaast schakel je veel met de programmamanager, diverse projectcoördinatoren en de collega’s met een caseload.  

Je bent binnen het programma onder meer verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Samen met de deelnemers en in nauw overleg met je collega’s maak je passende arbeidsprofielen voor de deelnemers/kandidaten.
 • Je organiseert en coördineert ‘toekomsttrainingen’ en diverse andere trainingen en opleidingstrajecten gericht op arbeidsparticipatie, waarbinnen onder meer cv maken en sollicitatie- en werkgesprekken worden geoefend.
 • Je ontwikkelt en organiseert in samenwerking met collega’s en partners diverse specifieke leerwerktrajecten en vrijwilligerswerktrajecten.
 • Je ontwikkelt vraaggericht nieuwe trainingen in samenwerking met een pool aan trainers en ervaringsdeskundigen.
 • Je treedt op als coach/trainer tijdens de genoemde activiteiten.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een divers netwerk aan bedrijven en organisaties in de regio Rijnmond, waar je uitplaatsingen realiseert en monitort. Je zoekt actief naar mogelijkheden en samenwerkingen.
 • Je matcht deelnemers aan voor hen geschikte arbeidsplaatsen, stages, leerwerkplaatsen of vrijwilligerswerk en introduceert hen bij partijen. Je gaat waar nodig mee naar de eerste gesprekken en houdt nauw contact na plaatsing.
 • Je organiseert netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.
 • Je rapporteert intern in het kader van selectie en uitplaatsingen, zodat daarmee kan worden voldaan aan de eisen van subsidiënten en andere financiers.
 • Je zorgt voor een goede planning en coördinatie van activiteiten en organiseert de inzet van vakkrachten, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers.  
 • Je verwerkt de deelnemersprofielen en resultaten in het CRM en houdt deze zorgvuldig bij.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding; een studierichting met betrekking tot arbeidsparticipatie is een pre.
 • Je hebt ervaring in arbeidsbemiddeling, re-integratie en begeleiding van kandidaten.
 • Je hebt goede kennis van de wet- en regelgeving.
 • Je bent gemotiveerd om een praktische bijdrage te leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt, bent hands on en kunt je flexibel bewegen binnen de dynamiek van het werkveld en de stad Rotterdam.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van en in contact staan met anderstaligen en in het werken in een semi-vrijwilligersorganisatie.
 • Je voert graag gesprekken van zeer diverse aard en wordt enthousiast van het geven en organiseren van trainingen, presentaties en lezingen.
 • Je hebt een passie voor verbinden, treedt graag naar buiten toe en knoopt graag actief gesprekken aan met mensen en partijen.
 • Je wordt er blij van deelnemers op een duurzame manier te kunnen verbinden aan een werkgever en hebt hier je voelsprieten voor aanstaan.
 • Je bent sterk in het onderhouden van contacten met (potentiële) werkgevers teneinde de relatie te behouden en/of te optimaliseren.
 • Je houdt vanuit intrinsieke motivatie & interesse zicht op ontwikkelingen in de lokale en regionale arbeidsmarkt alsmede op wettelijke ontwikkelingen, door het onderhouden van contacten met bevoegde instanties op dit terrein, het opbouwen van een eigen netwerk, het lezen van vakliteratuur, gebruik te maken van internet, dagbladen en sociale media.
 • Je bezit over een combinatie van levenservaring en goede communicatieve vaardigheden (zowel in gesproken woord als geschrift) in het Nederlands;
 • Je voelt je comfortabel in een helpende rol en het bieden van dienstverlening aan kwetsbare groepen in de samenleving;
 • Je durft proactief te zijn, voorstellen te doen en veranderingen aan te brengen als blijkt dat het beter kan;
 • Je bent georganiseerd, analytisch, punctueel en kunt planmatig kunnen werken;
 • Je hebt goede kennis van en bent bekend met het werken in Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, Teams);
 • Je hebt basiskennis van en bent bekend met het werken in database-systemen;
 • Je bent bekend met het reilen en zeilen in de stad op sociaal-maatschappelijk gebied.

Wat bieden wij?

Een dynamische en uitdagende functie op een prettige en open werkplek met enthousiaste, intrinsiek gemotiveerde collega’s in een organisatie die idealisme, professionaliteit en laagdrempeligheid combineert.

Deze functie gaat uit van 32 uur per week. De bruto salarisindicatie ligt tussen €2.712 en €3.494 per maand op basis van 36 uur (full time, CAO zorg & welzijn), afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd.

De functie is in eerste instantie voor een contractduur van 9 maanden, met uitzicht op verlenging voor tenminste 1 jaar bij goed functioneren en in geval van voortzetting van het programma.

Word jij onze nieuwe collega?

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 7 juli reageren middels het schrijven van een motivatiebrief en het bijvoegen van een cv.

Voor vragen over en reacties op de vacature kunt u terecht bij Daphne Hebing, via 06-30495733 of daphne@stichtingmano.nl.

Lees meer