Online cultuurprogramma SamenDoorSamen

May 7, 2020

Vanuit ons programma SamenDoorSamen ondersteunen we statushouders in Rotterdam in het vergroten van hun zelfredzaamheid. Dat betekent ook dat we meer statushouders willen laten deelnemen aan culturele, sociale en sportieve activiteiten in Rotterdam, o.a. met  ‘’Samen in Rotterdam’’. Hierdoor worden deelnemers meer onderdeel van de stad en vergroten hun sociale netwerk. De komende tijd zal dit helaas ook op afstand moeten, omdat we niet meer samen activiteiten kunnen ondernemen. De komende tijd bieden we een online programma.

Nationale Opera & Ballet
Opera en ballet bieden troost, afleiding, inspiratie en hoop. Omdat Nationale Opera & Ballet nu geen bezoekers in het theater kan verwelkomen, hebben ze een online programma samengesteld. Zo kan iedereen de komende periode blijven genieten van al het moois dat Nationale Opera & Ballet te bieden heeft. Rechtstreeks vanuit het theater naar je huis.

Voor jong en oud, er is voor ieder wat wils. Er is een uitgebreid programma voor de jonge kijker, maar er worden ook enkele prachtige voorstellingen van de afgelopen jaren gestreamd. Een unieke kans om een aantal hoogtepunten voor het eerst te zien of te herbeleven. Verder staan op het programma: zang- & dans workouts, quizzen & games en persoonlijke videoboodschappen en tips van onze zangers, dansers en collega’s.

www.operaballet.nl

Speciaal voor kids
Nationale Opera & Ballet plaatsen regelmatig filmpjes online waarmee kids zelf, veilig thuis, mee kunnen dansen. Natuurlijk kun je jezelf opnemen terwijl je meedanst en die video delen via bijvoorbeeld Instagram of Facebook (alleen als je ouders dat goed vinden!). Veel plezier!

https://www.operaballet.nl/online/ballet/challenges

In het theater maakt Nationale Opera & Ballet bijna alles wat je ziet op het toneel zelf. De kleren die de dansers of zangers aan hebben, de decors waarin ze dansen, zingen en toneelspelen… alles wordt gemaakt door vakmensen in de ateliers. Maar je kunt natuurlijk ook thuis, met papier, schaar en kleurpotloden al de mooiste dingen maken om je eigen voorstellingen mee te spelen. Op deze pagina vind je leuke knutselideeën.

https://www.operaballet.nl/online/kids/tekenen-knutselen

Rondom Koningsdag, de Nationale Dodenherdenking en de viering van 75 jaar bevrijding, staan ze stil bij de verhalen achter een van de oudste liederen die we in Nederland zingen: Het Wilhelmus. Zing je mee?

https://www.operaballet.nl/online/kids/leren-ontdekken

Stichting Museumkaart
Stichting Museumkaart brengt de musea naar de huiskamer. Elke week laten musea filmpjes zien over hun collectie of tentoonstelling.

75 jaar vrijheid
Dit jaar herdenken we 75 jaar vrijheid. In de Tweede Wereldoorlog brachten de nazi’s veel joodse kunstenaars bruut om het leven. Met hen werd ook de kunst vermoord. De musea laten werken zien van ruim 25 van deze kunstenaars. Hier is alvast een deel in Nunspeet te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=0a6kHzX73t8&feature=youtu.be

Rijksmuseum thuis
Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, komt het Rijksmuseum bij je thuis! Onder de noemer #Rijksmuseumthuis zijn er verschillende mogelijkheden om het Rijksmuseum en series te bekijken. Duik in de collectie of verdiep je in de verhalen. Veel plezier!

https://www.rijksmuseum.nl/nl/thuis

Ontdek Rotterdam: Depot Boijmans van Beuningen
Depot Boijmans van Beuningen is ontworpen door architect Winy Maas van MVRDV en moet na voltooiing eind 2021 deels openbaar toegankelijk zijn، De volledige kunstcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen (151.000 werken) wordt hier opgeslagen en is publiek toegankelijk op een totale oppervlakte van ongeveer 15.000 m2. Financieel is de realisatie van Depot Boijmans Van Beuningen mede mogelijk gemaakt door stichting De Verre Bergen met een schenking van € 17 miljoen, en een lening van circa € 35 miljoen tijdens de bouwfase.

Lees meer