Gezocht per direct: HR functionaris/operationeel leidinggevende / 32 uur per week

Feb 24, 2022

Over Stichting Mano

Ieder mens heeft het recht om zich te ontwikkelen en om op actieve wijze deel uit te maken van de maatschappij. Stichting Mano zet zich, vanuit het hoofd met het hart, in voor een samenleving met kansen voor iedereen. Mano geeft kwetsbare groepen in de samenleving een steuntje in de rug, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen en zo optimaal mogelijk kunnen participeren.

Statushouders, laaggeletterden, volwassenen, kinderen en jongeren die opgroeien in armoede en nog vele anderen ondersteunen wij in Rotterdam om de stap te zetten van kwetsbaar naar daadkrachtig. Met praktische, doelgerichte en innovatieve programma’s en projecten, stellen wij vele mensen in staat om als actieve burger (weer) onderdeel uit te maken van de maatschappij. Hierdoor worden zij meer samen- en zelfredzaam.

Het hart van onze organisatie bestaat uit een professionele staf van ongeveer 25 personen, enkele tientallen ervaringsdeskundigen, stagiairs en ruim 500 vrijwilligers. We werken daarbij intensief samen met tientallen specialistische vakkrachten en partnerorganisaties in Rotterdam en deels ook daarbuiten die wij op projectbasis kunnen inschakelen.

Wij zoeken een HR functionaris/operationeel leidinggevende

Voor ons team zijn wij op zoek naar een HR functionaris en operationeel leidinggevende die zorgt voor een gezonde en bloeiende werkomgeving en die vertrouwd is met het werken in een dynamische, superdiverse en informele organisatie. Je zet getalenteerde en gemotiveerde mensen in op de juiste plek en leidt, coacht en ontwikkelt hen. Je versterkt hun groei en motivatie, zodat zij optimaal bijdragen aan de doelen van stichting Mano. Steeds weer zorg je dat het niveau en de motivatie van de mensen aansluit bij de behoeften van de organisatie. Disciplines breiden uit, nieuwe functies ontstaan en teamsamenstellingen veranderen. Aan jou de taak daar tijdig in mee te sturen, nieuwe behoeften te signaleren en erop te anticiperen. Je stelt vacatures op, werft en selecteert nieuwe collega’s, voert voortgangs- en evaluatiegesprekken, overziet de werkdruk, bent een vertrouwenspersoon en bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s met vragen over alle HR-gerelateerde en operationele zaken. Verder ben je iemand die de huidige HR taken en processen onder de loep neemt om deze vervolgens te optimaliseren en structureren in actueel beleid. Je gaat de bestaande HR processen verder strak trekken en zorgt ervoor dat de arbeidsvoorwaarden optimaal zijn, binnen de mogelijkheden van de stichting. Je vormt een belangrijke sparringpartner van de directie op operationeel terrein m.b.t. de verschillende uitvoerende projectteams.

Je krijgt binnen de functie veel ruimte om te gaan bouwen en vormgeven, processen verder te stroomlijnen en vindt het tegelijkertijd ook leuk om allerlei zaken op verschillende niveaus aan te pakken, waaronder de juridisch-administratieve afwikkeling, gedragsregels en omgangsvormen, het ziekteverzuim, contacten met externe partijen op dit terrein. Samen met je collega’s van ons secretariaat en de ondersteunende externe partijen zorg je ervoor dat processen soepel verlopen, de personeels- en salarisadministratie kloppend is, dat belangrijke onderwerpen zoals AVG-compliance goed worden gevolgd en het contact met onze IT-partner soepel verloopt. Je voert interne communicatie over arbeidsgerelateerde zaken, zoals eventuele coronamaatregelen, de bezetting op het kantoor, veranderingen in het team of verspreiding van interne documenten. Je krijgt tot slot ook de mogelijkheid om deze interne communicatie onder de loep te nemen en verder te ontwikkelen.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze uitdagende en veelzijdige functie zoeken wij een gemotiveerde kandidaat met ruime ervaring in HR-zaken en met een afgeronde en liefst op de functie gerichte WO/HBO+-opleiding, die tevens voeling heeft en intrinsieke verbondenheid voelt met de inhoud van het werk van Stichting Mano. Je bent een stevige en initiatiefrijke collega die beschikt over aantoonbare management- en organisatie- en communicatieve vaardigheden. Je pakt de verantwoordelijkheid, werkt zelfstandig, neemt initiatief en geeft sturing. Je bent iemand die planmatig en resultaatgericht werkt en die met haar/zijn organisatiekundige kennis richting helpt te bepalen en daarbij de directie adviseert en ondersteunt. Daarbij stuur je op de balans tussen persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en de vraag vanuit de organisatie. Je adviseert op basis van senioriteit, integriteit en deskundigheid.

Verder vragen wij:

 • Je bent sociaal vaardig.
 • Je hebt een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit.
 • Je weet met je leidinggevende en coachende vaardigheden evenwichtig te balanceren tussen de verschillende belangen en medewerkers op inspirerende wijze te motiveren.
 • Je werkt doel- en resultaatgericht.
 • Je bent pro-actief, besluitvaardig, verbindend en kan draagvlak creëren.
 • Je bent een fijne, ter zake kundige en waar nodig stevige gespreks- en sparringpartner.
 • Je signaleert, oppert en initieert verbetermogelijkheden.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je houdt van aanpakken en neemt graag verantwoordelijkheid om zaken gedaan te krijgen.
 • Je bent benaderbaar en voelt je als een vis in het water in het voeren van uitdagende gesprekken. Je weet daarbij op de juiste wijze feedback te geven en ontvangen en daagt ook anderen uit tot het geven van feedback ten behoeve van de ontwikkeling van de organisatie.
 • Je vervult een belangrijke brugfunctie tussen directie en de uitvoerende teams, staat voor de genomen beslissingen op management niveau en weet deze helder en op de juiste wijze over te brengen.
 • Je komt het beste tot je recht in een dynamische en superdiverse omgeving.
 • Je bent goed op de hoogte van de wet – en regelgeving en hebt actuele kennis en ervaring met visie- en strategievorming, organisatieverandering, cultuur, leiderschap, duurzaam leren & ontwikkelen.
 • Ervaring in het sociaalmaatschappelijke werkveld en in een vrijwilligersorganisatie is een pré.

Wat bieden wij?

Je vervult een zelfstandige en veelzijdige functie voor 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar in een dynamische, creatieve en informele organisatie, die gevuld is met collega’s die vanuit het hart werken om zoveel mogelijk goeds te doen voor de doelgroepen waar zij werkzaam voor zijn.

De arbeidsvoorwaarden zijn op basis van de Cao sociaal werk. De functie is ingedeeld in schaal 8 (leidinggevende 1) en/of 9 (staf-/beleidsmedewerker 3). Indicatie van de salariëring ligt tussen € 3.200 en € 3.900 en is afhankelijk van jouw opleiding, achtergrond en ervaring. Bij goed functioneren en gebleken resultaten is verlenging bespreekbaar en behoort tevens verdere doorgroei binnen het managementteam tot de mogelijkheden.

Belangstelling?

Stuur uiterlijk 14 maart je motivatiebrief en CV naar patrick@stichtingmano.nl.

Lees meer

Web programming bootcamp – November 29th

Web programming bootcamp – November 29th

Following our successful year, we are open for a new web programming courses The course starts November 29th Register before November 22nd ( Click on the link below): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDW4XwdwHejKEY7sxjML4D9dwnF6zX2fZnA_OpAv9_h7Qk9Q/viewform...