Freelancer gezocht met spoed.Opdracht: Organisatie en coördinatie van dagbestedingsactiviteiten op een noodopvanglocatie in Rotterdam (20-24 uur, per direct)

May 9, 2022

Wij zoeken een betrokken en ondernemend organisatietalent voor de organisatie en coördinatie van dagbestedingsactiviteiten op een noodopvanglocatie voor statushouders in Rotterdam.

Wil jij in samenwerking met ons team nieuwkomers in Rotterdam welkom heten en hen zo goed mogelijk naar een nieuwe toekomst begeleiden? Voel jij je thuis in een superdiverse setting en hou je er van te werken met verschillende achtergronden, culturen en talen (meertaligheid is een absolute pré)? Kun je snel schakelen, krijg je dingen voor elkaar en vind je het een uitdaging om te werken in een dagelijks veranderende realiteit, waarin jij verantwoordelijk bent voor het opzetten en coördineren van dagbestedingsactiviteiten op de noodopvang? Lees dan vooral verder.

Over Stichting Mano

Ieder mens heeft het recht om zich te ontwikkelen en om op actieve wijze deel uit te maken van de maatschappij. Met haar projecten geeft Mano kwetsbare groepen in de samenleving een steuntje in de rug, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen en zo optimaal mogelijk kunnen participeren. We spelen  altijd in op de actualiteit en reageren op de vraag vanuit de stad en de samenleving. Hierdoor is de stichting voortdurend in beweging. Vluchtelingen, gezinnen in armoede, laaggeletterden, kinderen en jongeren en nog vele anderen ondersteunen wij in Rotterdam om de stap te zetten van kwetsbaar naar daadkrachtig.

Het hart van onze organisatie bestaat uit een professionele staf van ongeveer 25 personen en ruim 500 vrijwilligers. We werken daarbij intensief samen met tientallen specialistische vakkrachten en partnerorganisaties in de stad.

Programma- en functieomschrijving

Stichting Mano begeleidt en ondersteunt een diverse doelgroep Rotterdammers op het gebied van integratie en participatie. Ons aanbod bestaat onder andere uit individuele begeleiding, cursussen en trainingen gericht op taal en digitale vaardigheden, maatjestrajecten, arbeidsparticipatie, veerkracht en empowerment. Hiermee worden deelnemers handvatten aangereikt om op actieve wijze deel uit te kunnen maken van de stad. Sinds kort verzorgt Stichting Mano ook de woon-, maatschappelijke- en activiteitenbegeleiding in verschillende tijdelijke noodvoorzieningen voor statushouders en vluchtelingen.

Jouw functie behelst het coördineren van de dagbestedingsactiviteiten op een van de noodopvangcentra (zijnde een riviercruiseschip gelegen aan de Schiehaven). Vanaf 9 mei zullen wij hier 175 statushouders verwelkomen. De activiteiten hebben het volgende karakter:

 1. Dagactiviteiten die bijdragen aan een zinvolle dagbesteding, activering en aan het leren kennen van Nederland en Rotterdam. Deze activiteiten kunnen zowel het karakter hebben van ontspanning/ sport, als bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en de taal. Ook valt hieronder de bewoners ondersteunen om zelf initiatieven te ontplooien.
 2. Bevorderen en ondersteunen van de mentale gezondheid van de bewoners.
 3. Initiatieven van derden optimaal benutten en inpassen:
 • Gebruik maken van faciliteiten en mogelijkheden/ initiatieven in de wijk waar het schip ligt.
 • Netwerk onderhouden met organisaties, breder in Rotterdam, die activiteiten voor de asielzoekers kunnen verzorgen. Waar mogelijk deze partijen een rol geven bij de uitvoering van activiteiten.

4. Inzake de coördinatie van het activiteitenaanbod:

 • Verzorgen van overzicht op het activiteitenaanbod.
 • Matchen van vraag en aanbod; samen met woonbegeleiders tot passende activiteiten per individuele bewoner komen.
 • Samenwerking en afstemming met andere betrokken partijen verzorgen om tot een optimale situatie te komen voor bewoners, wijk en schip.

Taken waar je aan kunt denken:

 1. Het fungeren als aanspreekpunt voor bewoners omtrent (onduidelijke) regelgeving, dagbesteding, administratie en psychosociale problematiek;
 2. Je bent een vertrouwenspersoon en sfeermaker in soms lastige situaties;
 3. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van passende activiteiten, afhankelijk van de behoeften van de bewoners. Hierbij moet je denken aan ontspanningsactiviteiten, taalactiviteiten, ontmoetingsactiviteiten en informatiemomenten;
 4. Je bent een regelaar en verbinder: je koppelt vrijwilligers, bewoners en professionals op een innovatieve en efficiënte wijze aan elkaar;
 5. Wanneer nodig ben je zelf aanwezig bij de uitvoer van de activiteiten en helpt overal waar kan;
 6. Je werkt met verschillende communicatie- en informatiestromen en houdt daarin het overzicht;
 7. Je werkt nauw samen met het vaste team van Stichting Mano en wisselt aldoor van gedachten en ideeën.

Wie zoeken wij?

 1. Relevante werkervaring is een vereiste; je hebt ervaring in het begeleiden van mensen naar zelfredzaamheid en/of het ontplooien en opzetten van activiteiten voor kwetsbare doelgroepen;
 2. Je bezit over organisatietalent en bent in staat mensen aan te sturen en hebt hier ervaring in;
 3. Je hebt aantoonbare ervaring in een superdiverse setting en met interculturele communicatie;
 4. Je beschikt over mbo niveau 4 of hoger werk- en denkniveau;
 5. Je ben in het bezit van sterke communicatieve vaardigheden: je bent empathisch, in staat om sociale situaties goed in te schatten en gepast te handelen;
 6. Je bent zelfstandig, stressbestendig en weet overzicht te bewaren;
 7. Je werkt vanuit professionele nabijheid: je bent nauw betrokken bij de deelnemers, zonder de bijbehorende professionaliteit uit het oog te verliezen en gedragscodes na te leven;
 8. Je hebt een oprechte interesse in de ander en werkt vanuit een open grondhouding, zonder vooringenomenheid of oordeel;
 9. Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met en kennis van stress-sensitief en oplossingsgericht werken;
 10. Je bent zelfstandig, georganiseerd, analytisch, punctueel en kunt planmatig werken;
 11. Je hebt goede kennis van en bent bekend met het werken in Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, Teams).
 12. Je hebt ervaring met het werken in database-systemen (Filemaker) of bent in staat dit snel op te pikken;
 13. Je hebt een goede beheersing van het Nederlands, zowel in woord als geschrift;
 14. De beheersing van Oekraïens, Russisch, Tigrinya, Turks, Dari, Farsi of een andere Oost-Europese taal is geen must maar wel een pré;
 15. Je bent bekend met het reilen en zeilen in de stad op sociaal-maatschappelijk gebied.

Wat bieden wij?

Een dynamische en uitdagende projectmatige functie, waarin de uitvoer en het werken voor en met mensen centraal staan. Stichting Mano heeft een zeer divers en enthousiast team dat van aanpakken houdt. Er wordt veel met elkaar van gedachten gewisseld en er is altijd ruimte voor groei, ontwikkeling en nieuwe plannen. Het is een prettige en open werkomgeving met intrinsiek gemotiveerde collega’s, in een organisatie die idealisme, professionaliteit en laagdrempeligheid combineert.

Deze functie gaat uit van 20 tot 24 uur, in overleg overeen te komen. Het uurtarief ligt tussen de 35 en 45 euro per uur (exclusief btw), afhankelijk van de zwaarte van de werkzaamheden en taken. De opdracht is in eerste instantie voor een periode van 6 maanden.

Word jij onze nieuwe collega?

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 15 mei 2022 reageren middels het doen van een offerte of schrijven van een korte motivatiebrief en het bijvoegen van een portfolio/cv.

Voor vragen over en reacties op de vacature kun je terecht bij Daphne Hebing via 06-36143980 of daphne@stichtingmano.nl .

Lees meer

Web programming bootcamp – November 29th

Web programming bootcamp – November 29th

Following our successful year, we are open for a new web programming courses The course starts November 29th Register before November 22nd ( Click on the link below): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDW4XwdwHejKEY7sxjML4D9dwnF6zX2fZnA_OpAv9_h7Qk9Q/viewform...